Skip to content
kostenloser Versand | Schnelle Lieferungen | Sichere Zahlung In Schweden für das nordische Klima hergestellt Kundenservice

Skötselråd för vedeldade & gasolvärmda terrasspooler

Der Plastikeinsatz

Våra terrasspooler har en plastinsats av polytenplast. Rengöring görs vid behov med hjälp av en trasa och eventuellt lite milt rengöringsmedel utan tensider.

Der Herd

Vi har två olika modeller av kaminer en tringelformad invändig kamin och en extern kamin. Dessa askar du regelbundet ur med hjälp av en askspade eller en grovdamsugare. Är det för mycket aska i kaminen kan cirkulationen och uppvärmningstiden påverkas negativt.

Det är viktigt att se till att terrasspoolen är helt fylld med vatten innan du börjar elda, plastinsatsen och/eller kaminen kan annars gå sönder. Se även till att elden och all glöd slocknat och kaminen är kall innan du tömmer ur vattnet ur ditt bad.

Um die beste Aufheizzeit zu erreichen, empfehlen wir, den isolierten Deckel während des Brennens aufgesetzt zu lassen.

Die Gasheizung

Für eine optimale Nutzung ist es wichtig, dass Sie die Bedienungsanleitung Ihres Gasheizgeräts lesen, bevor Sie das Bad benutzen. Es ist dann gut, zwischen den Badenutzungen regelmäßig zu überprüfen, ob alle Schläuche und der Regler intakt sind und gut aussehen.

Filtret till pumpen på gasolvärmaren måste göras rent efter varje bad, använder du väldigt smutsigt vatten (tex sjövatten) så kan filtret behöva göras rent under uppvärmningen också. Vi rekommenderar att du fyller ditt bad med kranvatten.

Klor får inte användas i dom gasoluppvärmda terrasspoolerna. Vi rekommenderar bio cools disinfect my pool som desinfektionsmedel.

Wintereinsatz

Om du inte tömmer din terrasspool efter varje bad är det viktigt att hålla koll så inte vattnet fryser, inga garantier gäller om du behåller vattnet i terrasspoolen och det blir skador av att vattnet frysit. Vi rekommenderar därför att alltid tömma ditt bad från vatten när det är kallt ute om du inte har möjlihet att hålla koll på vattnet.

Har du en vedeldad terrasspool och ditt bad är isolerat och du har ett isolerat lock på så kan vattnet hålla sig isfritt upp till en månad efter att du har värmt upp vattnet, i vissa fall kan man behöva underhålls elda där i mellan. Här är det dock viktigt att komma ihåg att om du har en extern kamin så behöver denna kopplas bort från badet så den kan dräneras från vatten då vattnet i kaminen och slangarna fryser snabbare än vattnet i terrasspoolen. Du kan koppla bort kaminen genom att sätta bottenpluggar i hålen för anslutningarna, därefter kan du tömma kaminen och slangarna från vatten.

Wenn Sie eine gasbeheizte Badetonne haben, müssen Sie im Winter nach dem Bad das Wasser aus dem Badezuber entleeren. Achten Sie auch darauf, dass das Wasser aus den Schläuchen abfließt, damit diese nicht einfrieren. Die Gasheizung und das Gas müssen bei Nichtgebrauch frostfrei gelagert werden.

Är det väldigt kallt ute så är det också viktigt att hålla kolla på gasolvärmaren medan den värmer, om tex gasolen tar slut eller fryser under uppvärmningen så kommer gasolvärmaren att stanna, det finns då risk att slangarna hinner frysa om du inte har gasolvärmaren under uppsikt. Tänk också på att batteriet i gasolvärmaren tar slut snabbare under vintern och behöver därför bytas oftare.

Reinigung des Wassers

Om du fyller ditt bad, värmer upp och sedan tömmer behöver du i regel inte tillsätta något bakteriedödande medel. Använder du vatten som du vet innehåller bakterier innan uppvärmning så behöver du tillsätta ett bakteriedödande medel, vi rekommenderar biocools disinfect my pool water.

Använder du samma vatten mer än en gång så bör du till sätta ett bakteriedödande medel, vi rekommenderar bio cools disinfect my pool water. För att ta bort smuts finns reningsverket Aquaclarus som man kan hänga på kanten på ditt bad och som du låter gå ett par timmar innan och efter du badat. Den tar bort ytsmutsen och i kombination med ett bakteriedödöande medel kan du ha vattnet kvar i upp till två månader.

Um das Wasser frei von Schmutz zu halten, ist es gut, vor dem Baden zu duschen.

Die Öfen können Chlor oder Desinfektionsmitteln mit ätzenden Substanzen nicht widerstehen. Die Garantie auf den Badetonne gilt nur für die Verwendung des Desinfektionsmittels von biocool.

Om du har vattnet kvar i terrasspoolen mellan dina bad så är det viktigt att du har koll och testa pH, hårdheten på vattnet och alkaniteten. Har du felvärden på vattnet så kan det skada framför allt kaminen på din terrasspool.

Våra kaminer är även utrustade med en offeranod, dessa är till för att skydda kaminen från angrepp. Det är viktigt att kontrollera och göra rent/byta ut offeranoden efter behov.

An den Anfang scrollen