Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Vinteranvändning och vinterförvaring av din eluppvärmda terrasspool

Alla våra eluppvärmda terrasspooler med fullisolering och tekniklåda är anpassade för att du ska kunna njuta av långa bad under alla årets årstider.

vinterbad i terrasspoolen

Vinteranvändning av terrasspool

Har du beställt din terrasspool med fullisolering så kommer den hålla värmen så pass bra att det i princip bara är när du badar och lyfter locket som ditt bad kostar dig pengar. Du kan läsa mer om förbrukning här.

Baden är anpassade för att hållas i härliga 38-40 grader under hela vintern. Badar du dock inte lika ofta under vintern kan du ställa ner badet till tex 20 grader och sedan värma upp badet när du ska bada. Du kan läsa om mer tips för att spara enerig på ditt spabad här.

Om du under vintern inte använder ditt bad lika mycket som sommarhalvåret är det bra att komma ihåg att du behöver fortsatt kontrollera ditt pH och klor. Filterbollarna behöver även kontrolleras regelbundet men man brukar kunna märka en skillnad i hur ofta man behöver byta dessa i takt med hur mycket och ofta man badar. Läs hur du byter filterbollar här.

Om ditt bad har slangar som går utanför isoleringen så behöver dessa vara isolerade om badet används vid minusgrader.

Vinterförvaring av terrasspool

Använder du ditt bad endast under dom varma månaderna och vill stänga badet under vintern så behöver ditt bad vinterförvaras.

Det är väldigt viktigt att du då tömmer badet helt på vatten. Sen behöver pump, värmare och filter dräneras och sedan ställas undan i en varmförvaring, vi rekommenderar alltså att inte lämna dessa delar ute under vintern om du har ditt bad avstängt. Kontrollera också att alla slangar är tömda från vatten. Har du bubbelsystem monterat är det väldigt noga att kontrollera att inget vatten har kommit in och ligger kvar i några slangar, blås därför ur slangarna. Ta även in eventuell bubbelpumpen i värmen. Finns det vatten kvar kommer det frysa, risken att något går sönder är stor och inga garantier gäller vid sådana skador.

terrasspools bad medans det snöar