Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Få svar på alla frågor innan du börjar bygga.

Terrasspools- guiden

Vilken modell passar dig?

Vi har tre olika storlekar på våra terrasspooler, allt för att du ska hitta en som passar just dig.

Vinterspa och sommarpool i ett

Gemensamt för våra terrasspooler är att dom har allt man kan önska sig från ett året runt-bad. Den rundade insidan med sköna sittplatser gör att du både kan sitta och simma runt. Optimalt för såväl sommarpartyn som att sitta flera stycken på vintern och känna kylan mot ansiktet samtidigt som kroppen omhuldas av det varma vattnet. En underbar kontrast! Välj mellan el, ved och gasol uppvärmning

Rund modell – pool och badtunna i ett

Prime

Ibland är det skönt att kunna kombinera enkelhet och lyx i ett. Då kommer terrasspool Prime väl till pass. Terrasspoolen som kan benämnas vara en kombo mellan minipool och badtunna. Den behändiga storleken passar perfekt för ett kärleksbad eller för bad med ett mindre kompis gäng. Poolen rymmer 5-7 personer. Välj mellan el, gasol och veduppvärmning.

Classic

Classic terrasspool är ett optimalt vedeldat utebad för en, två eller flera när du vill ha lite extra romantik eller spendera lite tid med någon du tycker om. Den rymmer sammantaget 4-6 personer. Denna modell har en internkamin.

Åttkantig modell – den familjevänliga terrasspoolen

Grand

Ingår du i en stor familj eller har du som vana att ofta få besök av gäster? Då ska du satsa på den åttkantiga terrasspoolen Grand. Den är en stor modell och ger både ett rymligt och estetiskt tilltalande intryck på altanen. Ställ till med kalas, poolpartyn och ljumma grillkvällar och bada 8-10 personer! Välj mellan uppvärmningsalternativen el, ved och gasol.

Comfort

Komfort är ordet som får summera terrasspool Comfort från Svenska Badtunnor. Denna altanpoolen rymmer både mindre och större sällskap på upp till 8 personer och ger minnesvärda badstunder under alla årstider. En något högre sitthöjd bidrar till ökad bekvämlighet som gör att du aldrig vill stiga upp. Comfort levereras med en intern kamin.

Oval modell – ta med dig oceanen hem

Pacific

Har du någon gång varit på resa och önskat att du kunnat ta med dig en bit av strandupplevelsen hem? Med våran Pacific kan du göra det, i alla fall till en liten del. Vi har utvecklat en terrasspool för ca 10-12 personer som gör att du får känslan av att bada i en mindre swimmingpool. Detta om något är väl höjden av lyx?

El, gasol eller ved?

Vilket uppvärmningsalternativ som passar just dig bäst beror på en del olika faktorer.

Ställ dig frågorna:

  • Hur ofta vill jag bada?
  • Hur ska poolen användas?
  • Vilken tillgång har jag till ved/gasol/el?
  • Hur ofta har du möjlighet att byta vatten?

 

Vill du ha möjlighet att hoppa i ett bad när du vill är el alternativet det absolut bästa. Tanken med eluppvärmningen är att du ska ha badet varmt året om. Är man noga med isoleringen så kommer elkostnaden inte att kännas som en stor belastning på elräkning. Du hittar våra eluppvärmda terrasspooler här.

Vedeldning tar i regel 2-4 timmar ( något längre till pacific) Gillar man att vedelda, har tillgång till mycket ved eller kanske vill ha badet vid en stuga där men inte har tillgång till så mycket el så passar dessa bad utmärkt. Har du tillgång till sjövatten så är det bara att fylla upp poolen, värma upp och tömma ur när kaminen svalnat. Använder du badet på detta sätt så behöver du inte tänka på att isolera poolen. Vill du inte tömma poolen efter varje bad så kan du alltid kombinera med ett reningsverk, det bästa alternativet för vedpoolerna är en Aquaclarus som hängs på kanten och renar ett par timmar efter varje bad, sedan tas det in efter användning. Kombinera detta med ett klorfritt bakteriedödande medel och du kan ha samma badvatten upp till 1 månader. Du hittar våra vedeldade terrasspooler här.

Det går utmärkt att ha vattnet kvar i ett vedeldat bad även vintertid. Isolera poolen rejält, helst med våra färdiga isoleringspaket för bäst isolerande effekt. Vattnet kan hålla sig frostfritt i upp till en månad. Vid kallare vintrar kan det behövas underhållseldas någon gång i veckan så vi rekommenderar att hålla koll på vattnet. Väljer du en extern kamin så kan du behöva koppla bort kaminen från poolvattnet då vattnet i kaminen fryser snabbare än i badet, vi rekommenderar därför att välja en intern kamin om man vill ha vattnet kvar även på vintern och har vedeldning som uppvärmning. Tänk på att inga garantier gäller om något fryser söder så håll koll på vattnet så det inte fryser.

Gasol används på samma sätt som en vedkamin men där slipper du röken, vilket gör att den lämpar sig bra för tätbebyggda områden. Att behålla vattnet vintertid kan dock bli lite mer olämpligt då man inte ska lämna gasol och värmaren ute vid minusgrader. Du hittar våra gasoluppvärmda bad här.

eluppvärmd terrasspool

3 eller 6 kw elvärmare?

Vilken värmare du behöver beror på hur du tänkt använda badet samt vart i landet du bor och vilken av våra modeller du väljer. Om du vet att du vill bada mycket när det är -10 eller kallare så rekommenderar vi dig att välja en 6 kW värmare.

I våra tester med en Pacific med 3 kW värmare och full isolering som vi hade inställd på 39 grader i en utomhus temperatur på -10 grader så hade badet efter en timmes badning tappat en grad. Efter två timmars badning hade badet tappat en halv grad till och var nere på 37,5 grad. I detta fall hade det då fungerat bättre med en 6 kW värmare som klarar att hålla värmen.

Förbrukningskostnad eluppvärmt bad

Förbrukningskostanden beror på hur väl du isolerar och hur kallt det är ute. Till våra terrasspooler har vi Sveriges bästa isolering. Den är som minst 85 mm tjock och tillverkad i EPS.

Vi har under vintern 2022 gjort utförliga tester på en Grand och Pacific för att se förbrukningen på våra bad. Du kan läsa mer om förbrukning på våra bad här.

Behöver jag isolera badet?

Vill du ha ett eluppvärmt bad är svaret ja – isolering är ett måste.

Vi rekommenderar våra färdiga isoleringspaket som finns till alla modeller. Isoleringen är tillverkad i EPS cellplast och har ett bättre isolervärde än traditionell cellplast som du hittar på de flesta byggmarknader. Den är som minst 85 mm tjock och som mest 390 mm tjock. Paketen kommer i färdigskurna bitar som monteras ihop som ett stort pussel på under en timme. Med isoleringspaket behöver du inte bygga något ytterligare stöd för poolen.
Alternativt bygger du ett stöd i trä, lecasten eller liknande som du isolerar själv. Riting och instruktionsfilm på hur detta kan göras finns på hemsidan.
Kommer du byta vatten mellan varje bad behöver du inte isolera poolen. För uppvärmningstiden skull så behövs inte isoleringen, där gör det medföljande isolerade locket den stora skillnaden. ( Bygger du in dit bad i norra Sverige med riktigt kalla vintrar kan du dock märka skillnad i uppvärmningstiden med isolering)
Vill du däremot hålla vattnet varmt en längre tid så rekommenderar vi att isolera poolen då temperaturen kommer att hålla mycket bättre.

Sjövatten

Våra bad går utmärkt att fyllas med vatten från sjö. Sjövatten har en tendens att lämna efter sig små sandkorn eller grumligare vatten, välj med fördel den mörkare steneffekten för att “dölja” grumligheten.
Har du väldigt dålig vatten kvalitet kan du behöva ha i desinfektionsmedel redan innan ni badar första gången för att bakterier som eventuellt redan finns i vattnet ska dö innan ni badar.

Underhåll

Kaminerna ska askas ur med jämna mellan rum. Den externa kaminen askas smidigast ur med en vanlig askspade. Den interna kaminen med en askspade med långt skaft alternativt en grovdamsugare.

Gasolvärmarens kopplingar och slangar bör kontrolleras med jämna mellan rum så det ej blivit slitage eller likande med tiden. Filtret till pumpen ska göras rent efter varje bad.

Reningsverk med pump. Kolla trycket på filtret. Vid högt tryck behöver filterbollarna bytas. Filterbollarna kan behöva bytas trots oförändrat tryck, håll koll på dina filterbollar och byt dom när dom ser ofräscha ut. Ett tips är att ha två uppsättningar filterbollar och tvätta och torka den ena medans den andra används. Är dom hårda eller fula så släng dom och byt till nya. Använder du sjövatten kan detta behöva göras oftare, om du duschar eller inte innan bad har även det stor betydelse på vattenreningen.

I våra terrasspoolspaket med el och reningsverk ingår det filterbollar som standard just för att slippa backspolningen av filtret.

Hur bygger jag in badet?

Det viktigaste att tänka på är att badets vikt hamnar på golvet och sittytan, det är alltså där det behövs ett stöd. Köper du badet med full isolering så har badet allt stöd den behöver. Du behöver då bara bygga ihop isoleringen och placera isoleringen och badet på ett plant och stabilt underlag.

Alternativt så kan du bygga ett stöd i trä, lecasten eller liknande. Ritning med mått finns på hemsidan, även en instuktionsfilm hur du bygger stödet själv i trä. Väggar och övre kant på poolen är inte bärande och kan därför byggas in efter tycke och smak.

Badet ska placeras på en plan och stabil yta då vattennivån annars kommer att bli sned. Att tänka på är också att den externa kaminen och elvärmare med filter måste placeras under den övre vattennivån. Tänk också på att det bör vara enkelt att komma åt och serva alla delar.

Några fördelar med våra terrasspooler

Intern kamin

Slimmad, egendesignad intern kamin som ger mer utrymme och hög värmningsgrad. Tillverkad i marinaluminium för bättre värmeledningsförmåga. Två meter rökrör medföljer som standard.

Extern kamin

Extern kamin med flera fördelar bla genomströmningsrör i den övre delen som ger bästa uppvärmnigen och tredelat roster för enkel rengöring och optimalt luftintag. Tillverkad i marinaluminium som leder värme bättre. Snygg slutfinish med pulverlackering för designaspekten. Två meter rökrör följer med som standard.

Plastinsatsen

Miljövänlig och extra tålig interiör av behaglig plast som tål en temperatur mellan 130 och -50 grader. Finns i två färgvarianter.

Isolerade lock

Vikbart termolock som håller värmen bra och med tvåsiffrig kod som säkerhet. Smart och tryggt för dig som har barn! Ingår till samtliga terrasspoolspaket.

Design

Ergonomiska sittplatser med lutande ryggstöd lockar till både korta och längre badstunder.