Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Spabad & Utespa

Vill du ha det bästa av två världar? Då är våra utespan det perfekta valet för dig!

Våra utespan – det perfekta valet för avkoppling och lyx

Har du gått och drömt om ett spabad eller utespa hemma, men inte riktigt tagit dig för att göra det till verklighet, ja då är det dags nu.

Vi erbjuder flera olika storlekar på våra utespan, alla med unika egenskaper som kommer att förvandla din trädgård till en oas av avkoppling och lyx.

Olika modeller för att passa alla trädgårdar

Vår mindre rundade modell är perfekt för mindre utrymmen eller för de som vill ha en intim och mysig upplevelse. Den åttakantiga modellen ger en modern och elegant look till din trädgård samtidigt som den ger tillräckligt med utrymme för att kunna bjuda in vänner och familj till en trevlig kväll med bad och avkoppling. Vår stora ovala modell är ett utmärkt val för större trädgårdar och ger dig gott om utrymme att sträcka ut och koppla av i. Sen finns våra rostfria spabad som går att anpassa inviduellt i storlek.

Energisnåla och miljövänliga spabad

Men det är inte bara storleken som gör våra utespan till det bästa valet. Fördelen med våra spabad är att du enkelt kan använda dem som mindre pooler på sommaren och sedan som super isolerade utespa med låg driftkostnad på vintern. Detta innebär att du kan njuta av din pool i sommarvärmen och sedan byta om till ditt utespa när det blir kallt. Och om du inte vill använda ditt utespa på vintern kan det stängas av helt och hållet.

Våra utespan är utformade för att vara energisnåla och miljövänliga. Vi har lagt stor vikt vid isoleringen så att du kan njuta av ditt spa utan att behöva oroa dig för höga energikostnader. Våra utespan är också enkla att använda och underhålla så att du kan fokusera på det viktigaste – att koppla av och njuta.

Så om du letar efter det ultimata sättet att koppla av och njuta av din trädgård året runt, då är våra utespan det självklara valet. Vi är övertygade om att du kommer att älska dem lika mycket som vi gör!

Olika uppvärmningsalternativ på ditt spabad

Vi har utformat våra spabad (även kallade terrasspooler) för att du ska kunna koppla av och njuta av varje minut där. Oavsett om du vill spendera tid med familjen eller bjuda in vänner för en avkopplande kväll, så kan du vara säker på att våra spabad ger dig den komfort och rymlighet du behöver.

Och vi erbjuder ett brett utbud av uppvärmningsalternativ för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Välj mellan el, vedkamin eller gasolvärmare för att skapa den perfekta atmosfären i ditt spabad. Oavsett vilket alternativ du väljer kan du vara säker på att du får en optimal upplevelse av vårt spabad.

Så om du vill ha en avkopplande och bekväm upplevelse, välj våra spabad. Vi har tagit hänsyn till dina behov och skapat ett spabad som ger dig den ultimata upplevelsen av avkoppling och komfort. Och med vårt brett utbud av uppvärmningsalternativ kan du skapa den perfekta miljön för att koppla av och njuta.

Medföljande lock till utespa

Vid köp av utespa eller terrasspool som det också kallas, medföljer ett isolerande lock i vinyl som går att vika fram och tillbaka för att skydda och bibehålla värmen. Det finns lås och tvåsiffrig kod så att obehöriga eller barn inte kan använda poolen utan din vetskap. Låset monteras enkelt.

Isolerpaket för spabad

Vi har Sveriges bästa isolerpaket till våra spabad och för en så låg drift kostnad som möjligt rekommenderar vi att köpa till våra isolerpaket. Isoleringen är tillverkad i Eps cellplast och är 85 mm tjock. Isoleringen kommer i stora maskinskurna bitar och monteras enkelt ihop på under en timme.

I våra isolerpaket så får utebadet allt stöd den behöver och du behöver endast placera isoleringen på ett stadigt och stabilt underlag, lyfta i insatsen och därefter klä in badet efter tycke och smak.

Väljer du att beställa ditt spabad utan isolering behöver du bygga ett eget stöd till botten och sittytan på badet. Stödet bygger du med hjälp av våra ritningar i tex trä eller lecasten.

Vill du varmhålla vattnet i ditt utespa mellan dina bad rekommenderar vi att isolera terrasspoolen. Detta gäller för alla tre olika uppvärmningsalternativ vi har till våra spabad.

Bygg in ditt utespa på olika sätt

Det finns många olika sätt för att göra så att ditt utespa eller spabad sticker ut och hamnar i blickfånget. Dina personliga behov och smak är det enda som egentligen är  avgörande för hur den placeras och byggs in.

  • Gör spabadet nedsänkt genom att bygga ett trädäck runt om med trappor på flera sidor.
  • Bygg staket runt om för insynsskydd.
  • Ett tak håller regn och snö borta från huvudet.
  • Låt ditt utespa vara upphöjt med hög kant för att göra åtkomsten svårare för mindre barn (tänk på att sätta för locket för att undvika olyckor).

Sätt upp lyktor eller belysning runt poolen eller installera undervattensbelysning från vår webbutik och gör hela området i och runt poolen till en avkopplande oas året runt.

Ibland är det skönt att kunna kombinera enkelhet och lyx i ett. Då kommer en terrasspool väl till pass. Spabadet som kan benämnas vara en kombo mellan en mindre pool och badtunna kan förse dig med härliga spaupplevelser hela året. Bygg in den i trädäcket och sjunk ner i ett perfekt uppvärmt vatten när som helst under dygnet.

Vill du läsa mer om våra olika terasspooler, inbyggnationen  eller dom olika värmealternativen så kan du läsa vår terrasspools-guide.

rostfritt spabad vid uteplatsen

Material i plastinsatsen

Alla våra spabad som vi kallar terrasspooler består av det förstklassiga materialet polyetenplast som är skönt att sitta och luta sig tillbaka på. Plasten är dessutom känd för sina tåliga egenskaper och långa livslängd (ca 40 år). Insatsen finns i två olika nyanser av grått – mörkare och ljusare. En steneffekt syns på materialet vilket också gör att smuts och grus syns mindre i poolen. Vi erbjuder även rostfria spabad.

Underhåll för ditt utespa

Det tåliga materialet behöver knappt något underhåll alls, det räcker med snabb rengöring då och då när du tycker att det behövs. Ta en trasa och torka av och använd lite rengöringsmedel (utan tensider) vid behov.