skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalningSvensktillverkade för det nordiska klimatet Kundservice

Spabad & Utespa

Har du gått och drömt om ett spabad eller utespa hemma, men inte riktigt tagit dig för att göra det till verklighet, ja då är det dags nu. Svenska Badtunnor har högkvalitativa och slitstarka terasspooler med smart och enkel installation. Varför vänta med att höja din livskvalitet när du kan få en terasspool till ett fördelaktigt pris? Med den snabba uppvärmningen står ditt utespa redo att användas på ett ögonblick – vid livets alla tillfällen!

Våra spabad är tillverkade ur ett bekvämlighetsperspektiv och med ett syfte att ge så stor rymlighet som möjligt så att fler kan använda den samtidigt. Uppvärmningsalternativen är el, vedkamin eller gasolvärmare.

Medföljande lock till utespa

Vid köp av utespa eller terrasspool som det också kallas, medföljer ett isolerande lock i vinyl som går att vika fram och tillbaka för att skydda och bibehålla värmen. Det finns lås och tvåsiffrig kod så att obehöriga eller barn inte kan använda poolen utan din vetskap. Låset monteras enkelt.

Isolerpaket för spabad

Vill du varmhålla vattnet mellan dina bad rekommenderar vi att isolera terrasspoolen. Vi har Sveriges bästa isolerpaket till våra spabad och för en så låg drift kostnad som möjligt rekommenderar vi att köpa till våra isolerpaket. Isoleringen är tillverkad i Eps cellplast och är 85 mm tjock. Isoleringen kommer i stora maskinskurna bitar och monteras enkelt ihop på under en timme.

I våra isolerpaket så får utebadet allt stöd den behöver och du behöver endast placera isoleringen på ett stadigt och stabilt underlag, lyfta i insatsen och därefter klä in badet efter tycke och smak.

Väljer du att beställa ditt spabad utan isolering behöver du bygga ett eget stöd till botten och sittytan på badet. Stödet bygger du med hjälp av våra ritningar i tex trä eller lecasten.

Bygg in ditt utespa på olika sätt

Det finns många olika sätt för att göra så att ditt utespa eller spabad sticker ut och hamnar i blickfånget. Dina personliga behov och smak är det enda som egentligen är  avgörande för hur den placeras och byggs in.

  • Gör spabadet nedsänkt genom att bygga ett trädäck runt om med trappor på flera sidor.
  • Bygg staket runt om för insynsskydd.
  • Ett tak håller regn och snö borta från huvudet.
  • Låt ditt utespa vara upphöjt med hög kant för att göra åtkomsten svårare för mindre barn (tänk på att sätta för locket för att undvika olyckor).

Sätt upp lyktor eller belysning runt poolen eller installera undervattensbelysning från vår webbutik och gör hela området i och runt poolen till en avkopplande oas året runt.

Ibland är det skönt att kunna kombinera enkelhet och lyx i ett. Då kommer en terrasspool väl till pass. Spabadet som kan benämnas vara en kombo mellan en mindre pool och badtunna kan förse dig med härliga spaupplevelser hela året. Bygg in den i trädäcket och sjunk ner i ett perfekt uppvärmt vatten när som helst under dygnet.

Vill du läsa mer om våra olika terasspooler, inbyggnationen  eller dom olika värmealternativen så kan du läsa vår terrasspools-guide.

Material i plastinsatsen

Alla våra spabad består av det förstklassiga materialet polyetenplast som är skönt att sitta och luta sig tillbaka på. Plasten är dessutom känd för sina tåliga egenskaper och långa livslängd (ca 40 år). Insatsen finns i två olika nyanser av grått – mörkare och ljusare. En steneffekt syns på materialet vilket också gör att smuts och grus syns mindre i poolen. Vi erbjuder även rostfria spabad.

Underhåll för ditt utespa

Det tåliga materialet i plastinsatsen behöver knappt något underhåll alls, det räcker med snabb rengöring då och då när du tycker att det behövs. Ta en trasa och torka av och använd lite rengöringsmedel (utan tensider) vid behov.

Back To Top