skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalning Svensktillverkade för det nordiska klimatet info@svenskabadtunnor.se

Spabad & Utebad

Har du gått i pooldrömmar länge men inte riktigt tagit dig för att göra de till verklighet, ja då är det dags nu. Svenska Badtunnor har högkvalitativa och slitstarka terasspooler med smart och enkel installation. Varför vänta med att höja din livskvalitet när du kan få en terasspool till ett fördelaktigt pris? Med den snabba uppvärmningen står ditt utebad redo att användas på ett ögonblick – vid livets alla tillfällen!

Våra bad är tillverkad ur ett bekvämlighetsperspektiv och med ett syfte att ge så stor rymlighet som möjligt så att fler kan använda den samtidigt. Uppvärmningsalternativen är el, vedkamin eller gasolvärmare.

Medföljande lock

Vid köp av terrasspoolen medföljer ett isolerande lock i vinyl som går att vika fram och tillbaka för att skydda och bibehålla värmen. Det finns lås och tvåsiffrig kod så att obehöriga eller barn inte kan använda poolen utan din vetskap. Låset monteras enkelt.

Isolerpaket

Vill du varmhålla vattnet mellan dina bad rekommenderar vi att isolera terrasspoolen.

Vi rekommenderar vårat färdiga isoleringspaket. Isoleringen är tillverkad i EPS cellplast S200 och har ett bättre isolervärde än traditionell cellplast som du hittar på de flesta byggmarknader. Isoleringen är 85 mm tjock . Paketen kommer i färdigskurna bitar som monteras ihop som ett stort pussel på under en timme. Med isoleringspaket behöver du inte bygga något ytterligare stöd för poolen, det enda som krävs är ett plant och stadigt underlag.

Alternativt bygger du ett stöd i trä, lecasten eller liknande som du isolerar själv. Ritning och instruktionsfilm på hur detta kan tillverkas finns på respektive produktsida.

Kommer du byta vatten mellan varje bad behöver du inte isolera poolen. För uppvärmningstiden skull så behövs inte isoleringen, där gör det medföljande isolerade locket den stora skillnaden. ( Bygger du in dit bad i norra Sverige med riktigt kalla vintrar kan du dock märka skillnad i uppvärmningstiden med isolering)

Det som behövs även om du inte isolerar poolen är ett stöd för sittyta och golv, du kan köpa ett färdigt i cellplast eller så kan du bygga ett själv med hjälp av ritning och instruktionsfilm.

Bygg in din terrasspool på olika sätt

Det finns många olika sätt för att göra så att din terrasspool sticker ut och hamnar i blickfånget. Dina personliga behov och smak är det enda som egentligen är  avgörande för hur den placeras och byggs in.

  • Gör den nedsänkt genom att bygga ett trädäck runt om med trappor på flera sidor.
  • Bygg staket runt om för insynsskydd.
  • Ett tak håller regn och snö borta från huvudknoppen.
  • Låt terrasspoolen vara upphöjd med hög kant för att göra åtkomsten svårare för mindre barn (tänk på att sätta för locket för att undvika olyckor).

Sätt upp lyktor eller belysning runt poolen eller installera undervattensbelysning från vår webbutik och gör hela området i och runt poolen till en avkopplande oas året runt.

Ibland är det skönt att kunna kombinera enkelhet och lyx i ett. Då kommer en terrasspool väl till pass. Terrasspoolen som kan benämnas vara en kombo mellan en mindre pool och badtunna kan förse dig med härliga spaupplevelser hela året. Bygg in den i trädäcket och sjunk ner i ett perfekt uppvärmt vatten när som helst under dygnet.

Vill du läsa mer om våra olika terasspooler, inbyggnationen  eller dom olika värmealternativen så kan du läsa vår terrasspools-guide.

Material i plastinsatsen

Alla våra terrasspooler består av det förstklassiga materialet polyetenplast som är skönt att sitta och luta sig tillbaka på. Plasten är dessutom känd för sina tåliga egenskaper och långa livslängd (ca 40 år). Insatsen finns i två olika nyanser av grått – mörkare och ljusare. En steneffekt syns på materialet vilket också gör att smuts och grus syns mindre i poolen.

Underhåll

Det tåliga materialet i plastinsatsen behöver knappt något underhåll alls, det räcker med snabb rengöring då och då när du tycker att det behövs. Ta en trasa och torka av och använd lite rengöringsmedel (utan tensider) vid behov.

Back To Top