Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Skötselråd till eluppvärmd terrasspool

Läs om hur du tar hand om ditt bad.

Plastinsats

Våra terrasspooler har en plastinsats av polytenplast. Rengöring görs vid behov med hjälp av en trasa och eventuellt lite milt rengöringsmedel utan tensider.

 

Filter och filterbollar

Filtret och en uppsättning filterbollar ingår i våra terrasspoolspaket.

Filterbollarna behöver bytas när dom blir smutsiga, du behöver alltså hålla koll på filterbollarna så du byter dom innan det blir för smutsigt. Ett bra tips kan därför vara att ha två uppsättningar filterbollar så du kan tvätta den ena medan den andra används. Du behöver slänga filterbollarna när om dom tappar form eller blir trådiga.

Hur ofta du behöver byta filterbollar beror på hur många som badar, hur ofta det badas och om man duschar innan bad eller inte. Generellt behöver man byta filterbollar oftare på sommaren och då speciellt om man har barn som badar och badet används som en liten pool.

Vattenhygien

Du behöver tillsätta något bakteriedödande medel i ditt badvatten. Vi rekommenderar biocools klorfria pooldesinfektion, aktivtsyre eller klor anpassat till spabad. Använder du klor är det viktigt att det är av bra kvalitet som är till för spabad (inte klor till pool) och att du följer doseringen noga, överdosering kan skada ditt bad. Använd inte saltvatten.

Du kommer behöva testa och eventuellt justera pH i ditt vatten. Vissa vatten kan även vara för hårt eller för mjukt, den informationen hittas oftas på din kommuns hemsida, justera värdet om det behövs. Håll även koll på alkaniteten. Byt ut delar eller allt vatten med jämna mellan rum.

För dåligt med cirkulation och/eller för lite bakteriedödande medel kan ge tillväxt i vattnet. Är det en stor tillväxt kan du behöva tömma ditt bad och göra rent samtliga delar i vattnet samt byta filterbollar. Vid något lägre tillväxt kan någon form av poolchock hjälpa vattnet att återhämta sig.

Det är viktigt att du lär känna ditt bad och doseringen av bakteriadödande medel samt byte av vatten och byte av filterbollar beror på hur badet används. Badar man många och mycket eller om man är få och mer sällan badar påverkar vattenkvaliten, om det är mitt i sommaren eller vintern påverkar också hur ofta och hur mycket bakteriedödande medel du behöver tillsätta. Att duscha innan bad bör man alltid göra då hudpartiklar är något som smutsar ner vattnet mycket.