Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Vilken kamin är bäst?

Korta svaret är den du gillar. Den huvudsakliga skillnaden är alltså estetisk. Några skillnader finns såklart och dom kommer vi att ta upp nedan.

Invändig eller utvändig kamin

Vi erbjuder två olika kaminmodeller för våra badtunnor: en invändig och en utvändig. Vår invändiga kamin är utformad för att ta upp minimalt med plats i badtunnan, med en triangelform och ett slankt kaminskydd vilket gör att fler personer kan njuta av badet. Även om kaminskyddet endast är 2,5 cm från kaminen kan du luta dig emot det utan att riskera att bränna dig. 

Den externa kaminen frigör dock ytterligare plats i badtunnan och kan vara fördelaktig om du vill använda badtunnan som en svalkande pool under sommaren.

Att elda och aska ur

När det gäller eldning och askning är vår utvändiga kamin generellt sett enklare att sköta eftersom den är placerad bredvid badtunnan och kan enkelt askas ur med en vanlig askspade.

För att aska ur vår invändiga kamin rekommenderar vi en grovdammsugare eller en askspade med långt skaft. 

Vinteranvändning

Vid vinteranvändning måste alla våra badtunnor tömmas på vatten om det finns risk för att vattnet fryser. 

Om du har en badtunna med en utvändig kamin kommer kaminen och slangarna att frysa mycket snabbare än vattnet i badtunnan. Till vår utvändiga kamin så har vi pluggar man kan använda för att plugga anslutningarna i badet och på så sätt enbart dränera kaminen på vatten och behålla det som är kvar i badet.

Om du vill ha vatten i din badtunna under en längre tid på vintern är vår invändiga kamin därför enklare att hantera om du inte vill behöva dränera kaminen.

Tänk på att det inte finns några garantier när det gäller att ha vatten kvar i badtunnan när vattnet fryser. Innan du börjar elda i den externa kaminen på vintern måste du kontrollera så att inga slangar eller kaminen har frusit. Annars kan du riskera att skada kaminen.

Rökrörsskydd

Vi erbjuder rökrörsskydd som tillbehör till båda våra kaminmodeller. Rökröret kan bli mycket varmt när man eldar, uppemot 600 grader, så det är viktigt att skydda dig själv och andra mot brännskador.