Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Gasoluppvärmning

Så fungerar det!

Redo för bad?

Ett gasoluppvärmt bad värms upp snabbt, ca 4 timmar tar uppvärmningen (badkaret ca 2 timmar). Det enda du behöver göra är att fylla på med vatten och sedan trycka på en knapp – sedan värms vattnet upp till en skön badtemperatur och du kan hoppa i. Eftersom du använder gasol är uppvärmningen helt rökfri och du slipper helt oroa dig för att grannar störs. När du köper någon av våra badtunnor/terrasspooler eller badkaret med gasoluppvärmning ingår gasolvärmare, monteringsvagn på hjul och alla nödvändiga tillbehör, det du behöver köpa till själv är en gasoltub och reducerings ventil.

Perfekt i tät bebyggelse.

Ett gasoluppvärmt bad gör sig utmärkt i ett tätbebyggt område med trädgårdar och hus intill varandra. Eftersom badtunnan värms upp med gasol behövs ingen vedeldning och uppvärmningen är helt fri från rök och röklukt.

Enkel uppvärmning utan rök

För att starta badet drar du fram den specialanpassade gasolvagnen med värmaren samt även din gasoltub. för att starta pumpen krävs tillgång till ett kontaktuttag. När pumpen är i kopplad slår du igång värmaren, manual för hur montering och start och stop av värmaren finns här: Gasolmanual

För att komma upp i badvänliga 38 grader går det åt ca 2-5 kg gasol, starttemp och yttertemp påverkar självklart både gasolåtgång samt tiden uppvärmningen tar. Gasolvärmaren är på 36 kW och är CE-märk.

Vinteranvändning

 
Har du en gasoluppvärmd badtunna/terrasspool/badkar måste du tömma vattnet efter ditt bad under vintern. Du måste också se till att vattnet rinner ut ur slangarna så inte dessa fryser. Gasolvärmaren och gasolen ska förvaras i frostfritt utrymme när det inte används.