Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Bygga in badtunna eller spabad i Sverige - Din kompletta guide

Drömmer du om att förvandla din trädgård till en avkopplande oas med en egen badtunna eller spabad?

Vi är här för att guidar dig genom processen att bygga in den perfekta badlösningen för ditt hem. Med fokus på att tillhandahålla all nödvändig information och verktyg, siktar vi på att göra din dröm till verklighet, oavsett årstid.

Från att välja rätt modell till installation och underhåll, vår expertis täcker allt du behöver för att njuta av lugnande bad under både svala sommarkvällar och krispiga vinterdagar.

Terrasspool från Svenska badtunnor

Skapa din egen avkopplande oas med en badtunna eller spabad

Varför välja att bygga in en badtunna eller spabad med Svenska Badtunnor?

Att investera i en badtunna eller ett spabad är inte bara ett lyft för ditt hem utan även för din hälsa och välbefinnande. Hos Svenska Badtunnor erbjuder vi inte bara högkvalitativa, nordiskt anpassade badtunnor, terrasspooler och spabad, utan också den kunskap du behöver för att framgångsrikt bygga in dessa i ditt hem.

Bygg din drömpool eller badtunna

Välj rätt poolstomme eller badtunna för inbyggnad

Att välja rätt poolstomme eller badtunna är avgörande. Våra isoleringspaket till terrasspoolerna/spabaden är  självbärande och lättinstallerade alternativ för den svenska marknaden. Att dom är tillverkade i EPS gör också att du får Sveriges bäst isolerade spabad.

  • Du kan välja mellan att bygga in en badtunna med ved eller gasol uppvärmning. 
  • Våra rostfria spabad finns med eluppvärmning.
  • Våra terrasspooler som lämpar sig något bättre att bygga in än en badtunna finns med el, ved eller gasoluppvärmning.

Steg-för-Steg Guide till Inbyggnad

Vi guidar dig genom varje steg i processen att bygga in din badtunna eller spabad, från förberedelse av underlaget till den slutliga installationen. Inkludera råd och tips inför din inbyggnation och hur du säkerställer att din investering håller i många år.

rostfritt spabad nära natur

Fördelarna med att Bygga In Ett Spabad eller Badtunna

Enkel Installation och Underhåll

Våra produkter är designade för att vara enkla att installera och underhålla, krävande inte mer än en plan yta, elanslutning och tillgång till vatten. Utforska våra tips för att maximera din upplevelse med minimal ansträngning. Du kan se våra manualer inne på respektive produkt eller samlade här.

Vi har också film på alla monteringssteg som finns att se på vår Youtubekanal

Byggprocessen Steg-för-Steg

Från att välja rätt plats nära ditt hem för enkel tillgång under alla årstider, till den slutliga installationen. Vår guide täcker allt du behöver veta om att bygga in en badtunna eller spabad, inklusive markarbete, installation av el och vatten, samt underhållstips för att hålla ditt spabad eller din badtunna i toppskick.

vedeldad badtunna

Förverkliga Din Vinterbadardröm

Inte längre behöver du vara en härdad vinterbadare för att njuta av de lugnande vattnen. Upptäck hur du med en vedeldad badtunna eller ett isolerat spabad kan njuta av utomhusbad året runt. Genom att bygga in en badtunna eller ett spabad kan du njuta av din trädgård året runt.

badtunna på landet

Badtunnor

Ved | Gasol

Placering och Underlag

Din badtunna eller spabads placering är avgörande för användarupplevelsen. För att bygga in en badtunna eller spabad behöver du ha ett plant och stabilt underlag. Våra badtunnor har en heltäckande botten med fem reglar i botten. Vill du ställa din badtunna direkt på gräsmatten så kan det vara lämpligt med 8-10 markstenar under badtunnan.

 

En terrasspool/spabad kan ställas direkt på trallen, grävas ner helt eller delvis. Grävs den ner är det bra att se över om det eventullet behöver dräneras. Du ska heller inte motfylla mot isoleringen. Placeras spabadet direkt på trallen så se till att den klarar av vikten. 

Vattenskötsel och Underhåll

Lär dig allt om effektiv vattenskötsel och underhåll. Vi delar beprövade tips för att desinficera vattnet, kontrollera pH-värde, och rengöra filter för att säkerställa att ditt spabad eller din badtunna förblir en fristad för avkoppling. 

Du kan läsa våran vattenvårdsguide till dom eluppvärmda terrasspoolerna här.  För badtunnor och spabad med uppvärmning med ved och gasol gäller andra rekommendationer, dessa står i respektive produkts manual.

Alla våra tillbehör för ett kristallklart vatten hittar du inne bland våra tillbehör.

Börja planera din dröm idag

Utforska vårt sortiment idag och låt oss hjälpa dig att skapa din egen avkopplande oas med en inbyggd badtunna eller spabad.