Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Bra att veta om kloranvändning i ditt spabad

I ditt bad behöver du rena från både synlig och osynligsmuts.

Desinfektion

Det vanligast desinfektionsmedel man använder är klor men det finns ett antal andra att välja mellan som tex brom, aktivt syre eller klorfria desinfektionsmedel. Desinfektionsmedel tillsätts för att eliminera bakterier, alger och svampar alltså den osynliga smutsen. Det är tack vare dessa medel som vattnet blir klart och friskt.
Du behöver hålla koll på ditt vatten för att hålla en lagom nivå på desinfektionsmedlet. Du mäter och doserar regelbundet desinfektionsmedel och pH. Hur mycket desinfektionsmedel du behöver använda är beroendes på hur din pool används, vattenkvalitet och temperatur.

I vissa fall kan du behöva tillsätta flockningsmedel och/eller ett algbekämpningsmedel. Algbekämpningsmedlet används främst för att förhindra uppkomsten av alger, har detta redan uppkommit så tas det effektivast bort med extra mycket klor (chockklorering), vid normalvatten kvalitet och regelbunden klorering behövs vanligtvis inte algbekämpningsmedel eller flockningsmedel användas. Vill du använda flockningsmedel behöver du byta till filtermedia av sand eller glas då flockningsmedlet sätter igen filterbollarna snabbt.

Du hittar alla våra poolkemikalier här.

pH-reglering

Desinficerande medel, tex klor eller brom, fungerar bäst mellan pH-värdet 7,2 och 7,6. Du ska alltså inte ha ett för surt eller basiskt vatten i din pool. Det optimala pH-värdet för din terrasspool och dig själv är 7,0-7,4. Ett pH värde utan för dessa värden kan också vara skadligt för badet och dig själv.

För att hålla koll på ditt pH behöver du en pH-mätare, vi har några olika varianter som du hittar här. Om du behöver tillsätta pH minus eller pH plus beror på hur din vattenkvalitet är där du bor.

Filter och filterbollar

Ditt filter renar vattnet från den synliga smutsen. Vi skickar med en uppsättning filterbollar till våra terrasspooler.

Du behöver i mellan åt byta ut filterbollarna, hur ofta beror på hur du använder ditt bad. Är ni många som badar och det är varmt ute behöver dom bytas ut oftare jämför om ni badar två stycken någon gång i veckan och det är vinter. Du håller koll genom att titta på hur filterbollarna ser ut.

Går det att tvätta filterbollar?

Filterbollarna går att tvätta men när dom blir trådiga och/eller hårda är det dags att slänga och byta till nya. Ett tips är att ha två uppsättningar hemma som du kan byta i mellan.