Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

Badtunna i trä 

Vi älskar vedeldade badtunnor med träpanel.

Att sjunka ned i en rykande het badtunna gör någonting med både kropp och själ. Doften av björkved och kåda, elden i kaminen och värmen som snabbt letar sig in i kroppen är verkligen livskvalitet. Gnistrande stjärnor på vinterhimlen och varm andedräkt som möter vinterkylan ger ännu en dimension.

Sitter du i badtunnan med trevligt sällskap, släkt och vänner händer det att det går flera timmar innan man kliver upp. Då är det viktigt att ha en bra sittställning, våra bad är därför nogrannt anpassade för att ha den bästa möjliga sittkomforten. Alla våra badtunnor är anpassade för det Svenska klimatet. Kaminerna ser till att värma uppvattnet snabbt till 38 grader även på kallaste vinterkvällen.

Alla badtunnor har en träpanel i hållbar svensk gran. För att ha ett hygieniskt bad har vi inget trä i våra badtunnor. Har man trä i badtunnan finns det stor risk att det samlas bakterier i träporerna vilket inte alls är bra. Alla våra badtunnor har en insida i hygienisk polythenplast som är näst intill helt underhållsfri, den rengörs efter behov med endast vatten och eventuellt lite milt rengöringsmedel.

Vill ni ha en invändig kamin i eran badtunna så har vi tagit fram ett slimmat kaminskydd i rostfritt jämfört med traditionellt kaminskydd som ofta är i trä. Kaminen och kaminskyddet har en triangelformad design för att på så sett ta så lite plats som möjligt i badet och ger därför fler sittplatser.

badtunna

Så här enkelt är det

Vattnet i en badtunnan värms upp med en vedeldad kamin, den behöver ingen el till pumpar eller dyligt vilket gör att du kan ställa badtunnan i stort sett var som helst. Har du tillgång till sjö eller havsvatten är det lättast att byta vatten mellan badningarna, vill du däremot ha vattnet kvar i tunnan en längre tid så har vi flera bra alternativ för det. Fördelen med ett vedeldat bad är att du bara behöver lite ved och vatten för att få till en underbar bad upplevelse och framför allt så kostar det ingenting när du inte använder den.