Svensktillverkade för det nordiska klimatet

Kundservice

5 tips vid inbyggnad av terrasspool

Allt du behöver tänka på vid din terrasspoolsinbyggnation! (eller okej, 5 saker att tänka på…)

1. Stomme

Köper du ett av våra terrasspools paket är en bottenstomme till terrasspoolen ett måste då materialet (polytenplast) inte är självbärande. Antingen så bygger du enkelt bottenplattan själv i tryckimpregnerat virke, lecasten eller liknade med hjälp av våra ritningar och instruktionsfilm som finns till varje terrasspool eller så beställer du terrasspoolen med full isolering, då har badet det stöd det behöver. Våra isolerings alternativ finns upplagda till respektive modell inne på terrasspoolerna.

Beställer du våran färdiga isolering behöver du sedan bara se till att placera den på ett plant och stabilt underlag och du behöver alltså inte bygga något ytterligare stöd till terrasspoolen.

2. Underlaget.

När du har bestämt dig vart du vill placera din terrasspool är det viktigt att se till att underlaget är stadigt och plant, ett plant underlag är tex en gjuten platta, grusbädd eller markstenar. Terrasspoolen kan byggas in på flertalet sätt, komfortmässigt rekommenderar vi att låta poolen sticka upp 20-40 cm ovanför golvytan då det underlättar i och ur stigning men det är självklart en smaksak.

Gräver du ner terrasspoolen så behöver du säkerställa om marken behöver dräneras eller ej för att inte riskera att få en vattenfylld tekniklåda.

terrasspool sommar

3. Isolering

Om du vill bygga in ett eluppvärmt bad är isolering ett måste.

Vi rekommenderar våra färdiga isoleringspaket som finns till alla modeller. Isoleringen är tillverkad i EPS cellplast S100. Isoleringen är 85 mm tjock. Paketen kommer i färdigskurna bitar som monteras ihop som ett stort pussel på under en timme. Med isoleringspaket behöver du inte bygga något ytterligare stöd för poolen.

Alternativt bygger du ett stöd i trä, lecasten eller liknande som du isolerar själv. Riting och instruktionsfilm på hur detta kan göras finns på hemsidan.

Kommer du byta vatten mellan varje bad behöver du inte isolera poolen. För uppvärmningstiden skull så behövs inte isoleringen, där gör det medföljande isolerade locket den stora skillnaden. (Bygger du in dit bad i norra Sverige med riktigt kalla vintrar kan du dock märka skillnad i uppvärmningstiden med isolering)

4. Kaminen

Har du planerat för en av våra vedeldade terrasspooler är det viktigt att tänka på kaminens placering. Rökröret blir väldigt varmt (ca 5-600 grader) och bör inte placeras nära brännbart material. Placera kaminen så att du enkelt och smidigt kan komma åt att aska ur den. En del av våra kunder har byggt in en plats till förvaring av ved i ansluting till kaminen, det går åt lite ved vid varje eldnings tillfälle så det kan vara värt att fundera på hur ni vill förvara veden. Läs mer om kaminerna här.

5. Med eller utan avlopp

Tänk på att när du tömmer terrasspoolen är det mycket vatten som ska tömmas ur. Har du ett avlopp du kan leda bort vattnet till?

Vi ser en tydlig ökning i användning av dränkpump istället för avlopp, snabbt och smidigt att leda bort vattnet en bit ifrån terrasspoolen. Gräver du ner badet helt eller delvis är det också lättare att slippa planera för ett avlopp i botten av badet och istället tömma med en dränkpump.