Skötselråd badtunna


För att ge din badtunna möjlighet för en så lång livslängd som möjligt är det viktigt att ta hand om dess olika delar.

Träpanelen
När du får din badtunnan levererad är alla panelbitar målade var för sig innan badtunnan sätts ihop. Målningen görs på det sättet för att ge ett det bästa skyddet du kan få mot väder och vind. Vi använder en oljelasyr av hög kvalitet till alla badtunnor oberoendes kulörval. Oljelasyren använder vi till vår panel då vi vill ha ett mer levande resultat där ådringen i panelen får lysa igenom färgen på ett naturligt sätt. 

För att ha ett fortsatt skydd till din panel krävs det att du efter behandlar din panel. Hur ofta du bör behandla din panel beror lite på hur utsatt din badtunna står gällande väder och vind, en bra grundrekomendation är en behandling om året. Vi rekomenderar att använda en oljelasyr, antingen transparent eller med en liknade kulör för bäst resultat.

Plastinsatsen
Våra badtunnor har en plastinsats av polytenplast. Rengöring görs vid behov med hjälp av en trasa och eventuellt lite milt rengöringsmedel.

Kaminen
Vi har två olika modeller av kaminer en tringelformad invändig kamin och en extern kamin. Dessa askar du regelbundet ur med hjälp av en askspade eller en grovdamsugare. Är det för mycket aska i kaminen kan cirkulationen och uppvärmningstiden påverkas negativt.