Gjuten pool för längre hållbarhet | Svenska Badtunnor

Gjuten pool i smidigare variant


En gjuten pool inger en lyxigare känsla. Klä in den med liner i mosaikmönster eller en elegant liner i vitaste vitt och anpassa poolen helt efter eget behag. Gjutna pooler passar perfekt för gör-det-självaren som vill se på sitt mästerverk under många badår framöver. Vi erbjuder en smidigare och modernare variant av den gjutna poolen.

Betongpoolen eller den gjutna poolen kan byggas efter olika typer av tomter med olika terräng – plana som sluttande. Faktum är att det är det bästa valet om du anser att din trädgård verkar besvärlig med slänter eller lutningar. Med våra färdiga poolpaket av thermoblock och annan utrustning kan du lätt skapa dina drömmars swimmingpool, som ser ut som en gjuten pool men som är betydligt smidigare att konstruera.

Många möjligheter med den gjutna poolen


Helt klart är den gjutna poolen den pooltyp som ofta syns i lyxiga trädgårdar nere vid Medelhavet, men du kan lika gärna ha en liknande sådan här hemma i Sverige. Tänk dig färgglada luftmadrasser som ligger och guppar, med en balja av isbitar där läsken och champagneflaskan ligger redo på kylning bredvid poolen. Linern i poolen som glimmar under solens strålar och barnen som leker och stojar.

Det finns oändliga möjligheter med att anlägga en av våra pooler i trädgården.

- Flexibel storlek.
- Välj snygga trappor till poolen som tillval.
- Klä in den i valfri liner i olika färg, som passar din smak.
- Ger bra isolering så att du kan använda poolen längre.

Alla dessa egenskaper ger en cool och användbar pool samtidigt som den höjer värdet på bostaden och tomten.

En smidigare variant av den gjutna poolen

En gjuten pool är i regel mer stabil och tålig, men är i regel känsligare och kan vara svår att laga om den går sönder.
På Svenska Badtunnor har vi valt att göra en variant av en gjuten pool med block som byggs ihop och sedan fylls på med betong för att vidare kläs med valfri liner. Vill du ha en pool som påminner om en gjuten pool kan du välja liner med mosaikmönster eftersom den gjutna poolen vanligtvis kläs med kakel eller mosaik plattor.

Stomme av isolerade thermoblock

Den poolkonstruktion som används av Svenska Badtunnor är thermoblock som monteras likt ett pussel. För att stabilisera och göra konstruktionen stark lägger man i armeringsjärn och fyller sedan på med betong. Med det här systemet kan man även sätta in trappor invändigt i poolen innan man lägger/monterar på linern.

Färdiga block för din pool

Gjut din egen pool genom att köpa färdiga thermoblock som bas här hos Svenska Badtunnor. Vi har över 20 års erfarenhet av branschen och hjälper gärna till med att svara på frågor. Vi tillverkar alla delar själva för att säkerställa hög kvalitet och lång livslängd. Du får ditt färdiga poolpaket hemlevererat, redo för att låta sig byggas. Slipp ränna runt hos andra aktörer – våra paket innehåller alla viktiga delar för ett smidigt poolbygge.