Bra att veta om eluppvärmd terasspoolBra att veta om eluppvärming.


Vill du ha möjlighet att bada precis när du vill är el alternativet ett måste. 

En vanlig uppfattning är att det är kostsamt att hålla en terrasspool varm året om, det behöver det inte vara. Nedan tar vi upp tips för att få en så låg kostnad som möjligt och i övrigt bra saker att veta om eluppvärmda terrasspooler.

Behöver jag isolera badet?

Vill du ha ett eluppvärmt bad är svaret ja – isolering är ett måste.

Vi rekommenderar våra färdiga isoleringspaket som finns till alla modeller. Isoleringen är tillverkad i EPS cellplast S200 och har ett bättre isolervärde än traditionell cellplast som du hittar på de flesta byggmarknader. Den är 90 mm tjock. Paketen kommer i färdigskurna bitar som monteras ihop som ett stort pussel på under en timme. Med isoleringspaket behöver du inte bygga något ytterligare stöd för poolen. 

Alternativt bygger du ett stöd i trä, lecasten eller liknande som du isolerar själv. Riting och instruktionsfilm på hur detta kan göras finns på alla produktsidor.

Placering av el värmare och sandfilter


När man ska bygga in en terrasspool är det bra att tänka ut vart elvämaren, pumpen och sandfiltret ska placeras då delarna tar en del plats (ca 100x70cm). Dessa delar behöver även placeras i någon form av isolerad låda eller inomhus så delarna inte riskerar att frysa. Var noga med att se till att det finns en jordfelsbrytare i hemmet. El värmaren och sandfiltret måste placeras så att dom hamnar under vattenytan så att ingen luft kommer in i systemet. Tänk också på att det måste vara lätt att komma åt att serva dessa delar. Läs bruksanvisningen nog innan du monterar dessa delar. All eldragning ska ske av behörig elektriker.

Användarvänligt

Tack vare den medföljande displayen så kan du enkelt ställa in vilken temperatur du vill ha på vattnet och när vattnet ska renas.

Det finns instruktionsfilm på hur respektive värmare kopplas till filter och pump, filmen finns på alla produktsidor. Det finns även instruktionsfilm på hur du kopplar anläggningen till poolen, hur anslutningarna monteras, hur belysningen monteras samt även hur våra isoleringspaket monteras.

Under badning


När du ska bada och lyfter på det isolerade locket försvinner värme från vattnet. Därför kan det vara bra att veta att när man badar och det är -5 eller kallare ute måste man under badningen tillföra värme, ca 3-5 kw per timme för att hålla ursprungs temperaturen. För att hålla värmen under badning är det viktigt att värmaren till din pool är ordentligt dimensionerade om du ska bada mycket vintertid. Ska badet användas främst på sommar och vår klarar man sig med 3 kw.

Har du möjlighet rekommenderar vi att välja 6 kw värmaren.