5 tips till din terrasspools inbyggnad1. Bottenplatta.


Köper du en av våra terrasspools paket är bottenplatta ett måste då materialet (polytenplast) inte är självbärande. Antingen så bygger du enkelt bottenplattan själv i tryckimpregnerat virke med hjälp av våra ritningar och instruktioner som finns till varje terrasspool eller så beställer du en färdig bottenplatta från vår webbshop. Instruktionsfilm på hur vi bygger bottenplattan finns här. Vissa föredrar att bygga stödet i lecastenar vilket också går utmärkt. 

2. Underlaget.


När du har bestämt dig vart du vill placera din terrasspool är det viktigt att se till att underlaget är stadigt och plant, ett plant underlag är tex en gjuten platta, grusbädd eller markstenar. Terrasspoolen kan byggas in på flertalet sätt, komfortmässigt rekommenderar vi att låta poolen sticka upp 20-40 cm ovanför golvytan då det underlättar i och ur stigning men det är självklart en smaksak.

3. Isolering.


Vi brukar råda alla våra kunder att isolera sin terrasspool, ska poolen användas vintertid märker man en betydande skillnad i uppvärmingstid och varmhållnings effekt med isolering. Har du köpt en eluppvärmd terrasspool är det ett måste för att få en låg kostnad på uppvärmingen. Du isolerar bäst med 50-100 mm frigolitskivor dessa fäster du med tex silikon, fogskum, plastfolie eller spännband. Var noga med att få isoleringen tät så att inte kylan letar sig in. Se våran film på hur vi isolerar en terrasspool här.

4. Kaminen.


Har du planerat för en av våra vedeldade terrasspooler är det viktigt att tänka på vart kaminen placeras. Rökröret blir väldigt varmt (ca 5-600 grader) och bör inte placeras nära brännbart material. Placera kaminen så att du enkelt och smidigt kan komma åt att aska ur den. En del av våra kunder har byggt in en plats till förvaring av ved i ansluting till kaminen, det går åt lite ved vid varje eldnings tillfälle så det kan vara värt att fundera på hur ni vill förvara veden. Läs mer om kaminerna här.

5. Med eller utan avlopp.


Tänk på att när du tömmer terrasspoolen är det mycket vatten som ska tömmas ur. Har du ett avlopp du kan leda bort vattnet till? Vi ser en tydlig ökning av användning av dränkpump istället för avlopp, snabbt och smidigt att leda bort vattnet en bit ifrån terrasspoolen.