Badkar - Nobel

Badkar - Nobel

Stämningsfullt och snabbuppvärmt utomhusbadkar.

fr. 24 900 kr

Designa din badtunna

TillbehörspaketNej tackJa tack

Badkar - Nobel i gruppen Badtunnor / Vedeldade badtunnor hos Svenska Badtunnor AB (BT500)

Medföljande utrustning

- Plastinsats i hygienisk polytenplast.
- Högpresterande kamin i marinaluminium med glaslucka.
- Isolerat lock.
- Två meter rökrör.
- Järnvitrol behandlad timmerpanel.
- Stabilt underrede.
- Monterat avlopp.

I tillbehörspaketet ingår rökrörsskydd, rökrörshatt och skyddsplåt under kaminluckan.

Köp till tillbehör

Välj bland ett brett urval till ditt badkar.
tillbehor_bild

Badkar Nobel – ett utebadkar för två


Sitt i rykande hett vatten mittemot någon du tycker om i utebadkaret Nobel. Badkaret är en vedeldad badtunna i mindre format, med vackert timrad fasad som fångar det rustika och gedigna på en och samma gång. Perfekt för fjällstugan, uteplatsen i trädgården eller som behaglig utkikspunkt vid havets rand. Glid ner i det heta vattnet och njut av livet under en stjärnbeströdd himmel. Det blir inte mer romantiskt än så.

Badkaret för utomhusbad håller under många år och säkerställer att din badupplevelse alltid är lika härlig – höst, vinter, vår som sommar. Det är bara att fylla på med vatten och ved, och sen tända brasan i kaminen innan det är dags för en skön badstund.

Ett snabbuppvärmt utomhusbad

En stor fördel med ett mindre badkar utomhus, i jämförelse med en badtunna – är att det går fort att fylla på med vatten i utomhuskaret. Vattnet värms upp snabbt med kaminens effekt och inom kort är badtemperaturen uppe på sköna 38–40 grader. Snart kan du glida ner mot det behagliga ryggstödet och njuta av kombinationen varmt vatten, krispig luft och härligt sällskap.

Tre fördelar med Nobel badkar:

1. Kaminen har marknadens största glaslucka, vilket gör att elden lyser upp i mörkret om du badar nattetid.
2. Ryggstödet är lutande och framtaget för att ge dig riktigt skön sittkomfort under långa badstunder.
3. Badkarets plastinsats är miljövänligt framtagen, underhållsfri och helt återvinningsbar. 


Badkarets panel är framtagen av Knutex timmerfasader. Den har ett ruffigt intryck med en huggen och ohyvlad struktur. Eftersom träpanelen blivit behandlad med järnvitrol kommer den med tiden att få en vacker grå nyans.

Nobelbadkarets hållbara material

Vi har sett till att badkaret Nobel har bra material i alla led. Plastinsatsen är till exempel näst intill oförstörbar, med en beräknad livslängd på över 40 år. Den har rotationsgjutits i en slitstark, underhållsfri och UV-beständig polyetenplast. Det gör att den tål värme på upp till 130 grader och kyla ner till –50 grader. Materialet är som nämnt även miljövänligt och helt återvinningsbart.

Enkel att rengöra

Plastinsatsen går att få i en vacker mörk nyans med steneffekt. Det estetiskt smarta med stenmönstret är att smuts och sjövatten inte syns lika bra när du fyllt badkaret. Plasten är även helt genomfärgad och det finns ingen risk för vare sig färgsläpp, blåsor eller materialskiktning. Insatsen rengörs enkelt – använd en vanlig trasa med ljummet vatten och milt rengöringsmedel för att få bort eventuell smuts.

Kamin med stor glaslucka

Vår egentillverkade externa kamin är speciellt framtagen för att passa badkaret Nobel så optimalt som möjligt. Glasluckan är stor, vilket gör att ljus från eld och glöd ger badstunden ett magiskt sken. Kaminen har även genomströmningsrör i övre kant, strategiskt placerade för maximal värmeupptagningsförmåga. Dessutom är den tillverkad i marinaluminium eftersom detta har en värmeledningsförmåga som är överlägsen många andra material. Som en slutfinish är kaminen även pulverlackad för en stilren finish.

Kaminens egenskaper:

⦁ Ett tredelat roster gör att luften kommer hela vägen in i kaminen.
⦁ Hela kaminen är vattenmantlad.
⦁ Dräneringsplugg för enkel vattentömning av kaminen.
⦁ Smidig askspade för tömningen av askan.
⦁ Två meter högblankt rostfritt rökrör ingår för maximalt drag i kaminen.

Trästomme håller kvar värmen

Alla våra badtunnor och badkar har heltäckande botten tillverkad i spontad gran. Att bottnen är heltäckt gör att kylan inte tar sig in och att värmen i vattnet håller sig kvar längre. Det förkortar uppvärmningstiden och förbättrar varmhållningseffekten betydligt. Energieffektivt med andra ord.

Isolerande lock

Utebadkaret Nobel kommer även med ett isolerande lock, vilket gör att uppvärmningstiden förkortas avsevärt, den gör också att värmen hålls kvar i vattnet mycket längre jämfört med plastlock eller inget lock. Locket är formsytt till badkaret, med en kärna av kraftig isolering för att hålla värmen kvar i badkaret även under kalla vinterkvällar. Locket är förstärkt och klätt i smakfull, grå vinyl. Locket är även vikbart på mitten vilket gör det smidigt att lyfta av när det är dags för bad.

Det isolerande lockat har fyra band med tillhörande fästen och lås. Låsen har en tvåsiffrig kodlåsning. Låset och fästen monteras enkelt på med medföljande skruvar.

Teknisk specifikation

- Plats för 2 vuxna och 2 barn.
- Yttermått 193 x 93 cm
- Höjd 63 cm 
- Volym ca 600 liter
- Vikt ca 80 kg

Räntefri delbetalning 24 månader via Svea Ekonomi från 1038kr/mån.Bruksanvisning
Ritning

Betala efter badtunnan är levererad
Maila oss. vi svarar snabbt!
Ring oss direkt 026-10 30 28
Badkar - Nobel
Badkar - Nobel
Badkar - Nobel
Badkar - Nobel
Badkar - Nobel
Badkar - Nobel
Badkar - Nobel

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: