skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalning Svensktillverkade för det nordiska klimatet Kundservice

Starta poolen för säsongen

Steg för steg till uppstart av din pool. Gäller vid både nyinstallerad pool som så väl uppstart efter vintervilan. Läs igenom alla stegen innan börjar.

Steg 1. Efter den långa vinter så är det dags att starta poolen när temperaturen börjar närma sig ca 10 grader, det är då alla bakterier börjar vakna till liv. Se till att du har klor, pH plus och minus hemma samt även vattentestare, vi rekommenderar Autocheck eller Scuba testaren, framför teststickor, då dessa ger mer exakta värden.

Steg 2. Se till att alla slangar, kopplingar, dräneringspluggar samt silkorgar är på sin plats och tätade. Efter vinteravstängningen behöver eventuella pluggar från inlopp tas bort. Kontrollera att alla ventiler är öppna.

Steg 3. Fyll upp med vatten i poolen så att 50-75% av skimmern är täckt. Kontrollera att pumpen har blivit vattenfylld.

Steg 4. Håva bort löv och dyligt ur vattnet, innan du backspolar filtret. Ändra läget på filterhuvudet till backwash, pumpen måste alltid vara avstängd när läget ändras. Starta pumpen och backspola nu filtret. Efter ca 1-3 minuter ska pumpen ha sugit ur luftern ur sugledningen och vatten ska passera ut, fortsätt backspolningen i ca 2 minuter eller till dess att klart vatten passerar siktglaset.

Steg 5. Stanna pumpen och vrid handtaget till rinse. Starta pumpen och skölj ur i ca 30 sek.

Steg 6. Stanna pumpen och vrid handtaget till filter (normal läget) Nu kan värmaren kopplas till poolen och pumpen startas alternativt starta pumpen utan att starta värmaren.

Steg 7. Mät och justera pH-värdet. pH-värdet ska ligga på mellan 7,2-7,6. Dosera med pH plus eller minus för att justera värdet.

Steg 8. Chockklorera vattnet, vänta några timmar tills du kontrollerar klorvärdet och efter dosera vid behov. Låt cirkulationen gå och vattnet stå orört i 24 timmar.

Steg 9. Håva bort eventuella löv och dyligt ur vattnet innan du damsuger poolen, rengör linern och kontrollera pH och klor värdet igen. Dosera kemikalier efter behov.

Steg 10. Nu är det klart för många härliga dopp. Kom ihåg att mäta pH-värdet och klor regelbundet under hela säsongen.

Back To Top