skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalning Svensktillverkade för det nordiska klimatet info@svenskabadtunnor.se

Skaffa pool

Bygg en pool för din nästa hemester och unna dig poolhäng, bjud in vänner eller simma när du vill och få motion på bara några kvadratmeter. Med en pool vill du inte längre åka bort på semestern – du har allt du behöver här hemma. Låt poolen bli knutpunkt för liv och rörelse. Hos Svenska Badtunnor får du en personlig pool som du kan montera själv, tack vare våra gör-det-själv paket.

Låt livet kretsa kring poolen

Upplev kvällsmys ända från försommar till framåt höstkanten med poolen i fokus. Tänk dig hur du kan bulla upp med bruncher, middagar och grillkvällar runt poolkanten – eller ta ett morgondopp för att få blodcirkulationen att komma igång för dagen.

Välj rätt plats för din pool

Bland det viktigaste att ha i åtanke när du ska skaffa pool är var du ska placera den. Därför bör du planera noggrant innan du slår till. Det finns några faktorer du bör fundera på vad gäller placering i trädgården.

 • Är det insynsskyddat där poolen ska ligga?
  Att ha grannar kikandes när du solbadar eller simmar kanske inte alltid är idealt.
 • I vilket väderstreck ligger poolen?
  Låt poolen helst vara där det är mest sol och minst vind, det vill säga i söderläge. Då värmer solens strålar också upp vattnet.
 • Hur ser din trädgård ut?
  Är den liten, stor eller ligger i en sluttning? En sluttande tomt kan bli mer komplicerad och då kanske en mindre pool eller ett spabad på terrassen fungera bättre.
 • Vart ska värmare, pump och filter placeras?
  Tänk på att inte placera dessa alltför långt från poolen, max fem meter.

Tänk på att vara ute i god tid, speciellt om du ska anlita hantverkare för monteringen. Jämför olika aktörer och läs omdömen från tidigare kunder så du inte får att göra med oseriösa personer.

Bygglov

En del projekt kräver bygglov, ett tillstånd man ansöker om hos sin kommun. Ett tips är att kolla upp om just ditt poolbygge kräver ett bygglov. Detta bör du göra i tid eftersom pappersarbete hos myndigheter kan dröja ett tag.

Ovan mark eller en nedsänkt pool?

En nedsänkt pool tar normalt mer tid att bygga, medan en ovan mark-pool bara kräver ett par decimeters grävning och ett bärlager innan du kan montera ihop den. Om du väljer en nedsänkt pool kan du emellertid få en större modell där du kan ta ut simtagen ordentligt.

En djupdykning i olika pooler

Vi har ett brett sortiment av olika pooler där du kan välja mellan olika funktioner, former och material. Eftersom Svenska Badtunnor erbjuder smarta och smidiga gör-det-själv paket är egenmontering enkel för den som är praktiskt lagd.

Poolstommen

När du har valt form och storlek på din pool måste du bestämma vilken poolstomme du ska ha.

Våra poolstommar är uppbyggda av thermoblock där man sedan fyller på med armering och betong. Du klär sedan in den med valfri liner i en färg som passar till trädgården och till din egen smak. En stor fördel med thermopooler är att de sparar mycket värme och ger dig således lägre energikostnader. De storlekar du kan välja mellan är följande:

 • 3 x 4 m
 • 3 x 6 m
 • 4 x 8 m
 • 5 x 10 m

Har du frågor om din pool och vilken stomme som är bäst, är du välkommen att kontakta oss på Svenska Badtunnor för information och rådgivning.

Back To Top