skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalningSvensktillverkade för det nordiska klimatet Kundservice

Skaffa pool

Bygg en pool för din nästa hemester och unna dig poolhäng, bjud in vänner eller simma när du vill och få motion på bara några kvadratmeter. Med en pool vill du inte längre åka bort på semestern – du har allt du behöver här hemma. Låt poolen bli knutpunkt för liv och rörelse. Hos Svenska Badtunnor får du en personlig pool som du kan montera själv, tack vare våra gör-det-själv paket.

Här får du all information du behöver inför ett poolköp.

Våra guider ger dig tips på allt från saker att tänka på innan du skaffar pool till att vinterstänga poolen för säsongen. I vår badskola finner du allt detta och mycket mer kring pooler. Det finns en mängd olika pooltyper och storlekar på pool att välja mellan. Så det gäller att komma fram till vilken pool som passar just för det ändamål som du är ute efter. Kanske vill du skapa en central plats i trädgården på sommaren där hela familjen tillsammans med vänner kan bada, simma och leka. Vi har även mindre pooler för den som vill krypa ned i varmt vatten och njuta. Det viktigaste när man vill skaffa pool är att man gör sin research ordentligt. All nödvändig information finns här hos oss.

Allt om pooler

Hos oss på Svenska Badtunnor hittar du allt om pooler och vad du ska tänka på när du vill skaffa eller bygga pool. Vilken typ av pool som är bäst och vilken som passar dig, det kan vi hjälpa dig med. För att göra införskaffandet av pool enklare så har vi skapat vår egen badskola. Följ länkarna nedan för att läsa det som just du är intresserad av:

Innan du köper pool
Bygga pool
Skötselråd för pool
Starta poolen för säsongen
Pool på vintern
Stänga poolen för säsongen
Thermopool
Terasspool

Poolen blir ett sätt att leva

För många som skaffar pool så blir det ett helt nytt sätt att leva. Man skapar sin egen oas hemma på tomten. Det kan göras på olika sätt, allt från de enklaste poolerna som kräver relativt lite arbete, till de större poolerna där man behöver lägga ned lite tid för att hålla allt i perfekt ordning. Oavsett vilken nivå man vill lägga sig på så har vi pooler som passar för de flesta uppläggen. Vissa av våra pooler kan ställas direkt på terassen, de vi kallar för terasspooler. Andra pooler kräver lite mer grundarbete och en gjuten betongplatta. När väl poolen står på plats så blir den ofta centrum för uppmärksamheten, framförallt sommartid. Många av våra kunder väljer också att ha igång poolen över vintern. Antingen med en bra värmare som håller temperaturen på en behaglig nivå, alternativt väljer man att hålla igång cirkulationen och tar sköna “vinterbad”, kanske i kombination med en bastu efteråt.

Låt livet kretsa kring poolen

Upplev kvällsmys ända från försommar till framåt höstkanten med poolen i fokus. Tänk dig hur du kan bulla upp med bruncher, middagar och grillkvällar runt poolkanten – eller ta ett morgondopp för att få blodcirkulationen att komma igång för dagen.

Välj rätt plats för din pool

Bland det viktigaste att ha i åtanke när du ska skaffa pool är var du ska placera den. Därför bör du planera noggrant innan du slår till. Det finns några faktorer du bör fundera på vad gäller placering i trädgården.

 • Är det insynsskyddat där poolen ska ligga?
  Att ha grannar kikandes när du solbadar eller simmar kanske inte alltid är idealt.
 • I vilket väderstreck ligger poolen?
  Låt poolen helst vara där det är mest sol och minst vind, det vill säga i söderläge. Då värmer solens strålar också upp vattnet.
 • Hur ser din trädgård ut?
  Är den liten, stor eller ligger i en sluttning? En sluttande tomt kan bli mer komplicerad och då kanske en mindre pool eller ett spabad på terrassen fungera bättre.
 • Vart ska värmare, pump och filter placeras?
  Tänk på att inte placera dessa alltför långt från poolen, max fem meter.

Tänk på att vara ute i god tid, speciellt om du ska anlita hantverkare för monteringen. Jämför olika aktörer och läs omdömen från tidigare kunder så du inte får att göra med oseriösa personer.

Ovan mark eller en nedsänkt pool?

En nedsänkt pool tar normalt mer tid att bygga, medan en ovan mark-pool bara kräver ett par decimeters grävning och ett bärlager innan du kan montera ihop den. Om du väljer en nedsänkt pool kan du emellertid få en större modell där du kan ta ut simtagen ordentligt.

En djupdykning i olika pooler

Vi har ett brett sortiment av olika pooler där du kan välja mellan olika funktioner, former och material. Eftersom Svenska Badtunnor erbjuder smarta och smidiga gör-det-själv paket är egenmontering enkel för den som är praktiskt lagd.

Frågor kring att skaffa pool

Vi vet att tanken på att skaffa pool skapar en mängd olika frågor. Kanske funderar du på att sköta allting själv och montera din pool steg för steg – eller möjligen föredrar du att anlita en expert för att hjälpa dig i poolbygget. Se till att skaffa all information du behöver genom att läsa vår poolguide här.

Beställ hem, börja bygga din pool och förverkliga dina pooldrömmar!

Storlek på poolen

Våra pooler finns i fyra standard mått, men då vi tillverkar våra poolstommar själva finns det egentligen ingen begränsning utom fantasin för hur du vill att din pool ska se ut, har du önskemål om andra storlekar eller annan variant på trappa till din pool? kontakta oss så hjälper vi dig. Vill du läsa mer om thermoblocken kan du göra det här.

De standard storlekar du kan välja mellan är följande:

 • 3 x 4 m
 • 3 x 6 m
 • 4 x 8 m
 • 5 x 10 m

Har du frågor om din pool eller vilken storlek som passar dig bäst, är du välkommen att kontakta oss på Svenska Badtunnor för information och rådgivning.

Back To Top