skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalningSvensktillverkade för det nordiska klimatet Kundservice

Bra att veta om eluppvärmning

Vill du ha möjlighet att bada precis när du vill är el alternativet ett måste.

En vanlig uppfattning är att det är kostsamt att hålla en terrasspool varm året om, det behöver inte vara så. Nedan tar vi upp tips för att få en så låg kostnad som möjligt och i övrigt bra saker att veta om eluppvärmda terrasspooler.

Behöver jag isolera badet?

Vill du ha ett eluppvärmt bad är svaret ja – isolering är ett måste.

Vi rekommenderar våra färdiga isoleringspaket som finns till alla våra terrasspools modeller. Isoleringen är tillverkad i EPS cellplast. Den är 85 mm tjock. Paketen kommer i färdigskurna bitar som monteras ihop på under en timme. Med isoleringspaket behöver du inte bygga något ytterligare stöd för terrasspoolen utan kan placera isoleringen med terrasspoolen direkt på ett plant och stabilt underlag.

Alternativt bygger du ett stöd i trä, lecasten eller liknande som du isolerar själv. Ritning och instruktionsfilm på hur detta kan tillverkas finns på alla produktsidor.

Placering av el värmare och filter

När man ska bygga in en terrasspool är det bra att tänka ut vart elvärmaren, pumpen och filtret ska placeras då delarna tar en del plats (ca 100x70cm). Dessa delar behöver även placeras i någon form av isolerad låda, det finns en färdig tekniklåda att köpa till som är anpassad till dessa delar. Det går även bra att bygga en liknade låda själv. Viktigt är att den är väl isolerad då temperaturen i tekniklådan inte får gå ner under tio grader.

Var noga med att se till att det finns en jordfelsbrytare i hemmet. El värmaren och filtret måste placeras så att dom hamnar under vattenytan så att ingen luft kommer in i systemet. Tänk också på att det måste vara lätt att komma åt att serva dessa delar. Anläggningen är gjord för att stå i direkt anslutning till badet och pumpen får placeras max 1 meter från badet, behöver den stå längre ifrån badet måste pumpen uppgraderas till en större modell. Läs bruksanvisningen nog innan du monterar dessa delar. All eldragning ska ske av behörig elektriker.

Användarvänligt

Tack vare den medföljande displayen så kan du enkelt ställa in vilken temperatur du vill ha på vattnet och när vattnet ska renas. Det går att köpa till wi-fi styrning som möjliggör att du kan ställa in detta via balboas app på telefonen.

Under badning

När du ska bada och lyfter på det isolerade locket försvinner värme från vattnet. Därför kan det vara bra att veta att när man badar och det är kallt ute behöver värmaren tillföra värme under badning, vid minusgrader krävs ca 3-5 kw per timme för att hålla ursprungs temperaturen. För att hålla värmen under badning är det viktigt att värmaren till din pool är ordentligt dimensionerade. Ska du bada mycket vintertid rekommenderar vi därför att välja 6 kw värmaren om man har möjlighet till det. Ska badet användas främst på sommar och vår klarar man sig med 3 kw. Läs mer om förbrukning på våra terrasspooler här.

Back To Top