skip to Main Content
Fri frakt | Snabba leveranser | Räntefri delbetalning Svensktillverkade för det nordiska klimatet Kundservice

Att kombinera ved och eluppvärmning

Kan man kombinera ved och eluppvärmning?

Visst kan man göra det, det vi dock har erfarenhet av är att dom flesta som kombinerar med el och vedeldning i slut ändan bara använder det ena alternativet. Vill du ha eluppvärmning till ditt vedeldade bad behöver du ett sandfilter med pump för att cirkulera vattnet genom värmaren och denna anläggning behöver även vara isolerad. Att tänka på är också att du vintertid behöver koppla bort den externa kaminen från anläggningen om du håller vattnet varmt med el. Det finns risk att vattnet i kaminen och slangarna fryser vintertid även om du har värme på i vattnet med eluppvärming. Du kopplar smidigast bort kaminen genom att sätta bottenpluggar i anslutningarna till kaminen och sedan kan du dränera kaminen men ha vatten kvar i badtunnan/terrasspoolen.

Isoleringen i våra vedeldade badtunnor är avsedd för att förlänga tiden det tar att få isbildning i vattnet vintertid utan uppvärmning och den är inte anpassad till att varmhålla med eluppvärmning så driftkostnaden kan bli hög med eluppvärmning.

Till våra terrasspooler kan du välja till fullisolering och denna är anpassad att hålla värmen även med eluppvärmning och det fungerar därför bättre att ha en ved och el uppvärmd terrasspool jämfört med fristående badtunna.

 

Klorfri desinfektion

Om du kopplar en kamin till din eluppvärmda terrasspool så är det bra att veta att du inte längre kan använda klor eller andra frätaden desinfetions medel. Det desinfektionsmedel du istället behöver använda är det klorfria biocool, här kan du läsa mer om biocool.

Back To Top